Aizvien lielāku popularitāti iegūst elektroniskās grāmatas. Noteikti, ka lauvas daļu no šīs popularitātes paņem fakts, ka šīm grāmatām nevajag plauktus glabāšanai...
Tad lūk: nu jau kādu laiciņu ir izlaista ierīce ar nosaukumu Kindle.
Šeit ir viens apraksts no laacz.lv, savukārt šeit ir vēl kāds apskats - Kindle 3 iespaidi.
Es arī esmu šo ierīci ierakstījis savā "gribētu nopirkt" sarakstā. Vai sanāks, nezinu
Varbūt kāds no mūsu lasītājiem jau lieto šādu vai līdzīgu uzparikti savu e-grāmatu lasīšanai?
E-grāmatu lasītāji
Kaut kā neesmu izaudzis līdz egrāmatu lasītājam. Grāmatas elektroniskā formā lasu jau gadus desmit, bet tam es izmantoju Palm vai PocketPC plaukstdatorus.
Kad tagadējais nobeigsies, varētu padomāt par Kindle vai tamlīdzīgajiem. Pagaidām tas, kas mani no tiem attur, ir izmērs - tādu kabatā neiebāzīsi.
Kad tagadējais nobeigsies, varētu padomāt par Kindle vai tamlīdzīgajiem. Pagaidām tas, kas mani no tiem attur, ir izmērs - tādu kabatā neiebāzīsi.
Patiesībā, es pats arī domāju par šādu lietu. Es gan vairāk skatos uz tablet pc, te kaut kāds piemērs. Jo - negribās par vienkāršu grāmatu lasītāju maksāt ap 80 LVL. Prastākie Tablet PC ar android OS jau nāk sākot no šādas cenas.
Un uz tiem vari arī lidojumos paskatīties filmas, paspēlēt spēles, utt...
Bet jā, gribās jau visu ko, tikai nezinu kā sanāks. Jāmāk arī salikt kādas prioritātes... Arī portatīvo vajadzētu jaunu, esošajam jau gadi 5 vai pat 6 ir rinķī... Sāk aptrūkties jauda...
Un uz tiem vari arī lidojumos paskatīties filmas, paspēlēt spēles, utt...
Bet jā, gribās jau visu ko, tikai nezinu kā sanāks. Jāmāk arī salikt kādas prioritātes... Arī portatīvo vajadzētu jaunu, esošajam jau gadi 5 vai pat 6 ir rinķī... Sāk aptrūkties jauda...
Jā, netbuks arī ir interesanta manta. Bet es laikam skatīšos kaut ko uz 17". Šis paliks kā vienīgais dators, tā kā īsti netbuku negribas. Pāris dienas esmu strādājis ar vienu no samsung netbukiem - akumulatora darbības laiks - ļoti labs. Klaviatūra - man ļoti nepatika Burtiņi ekrānā arī par mazu.
Bet ja par spēlēm, tad nē, tā man nav prioritāte. Man stāv virsū linux, un reizi pa reizei nākas piedarbināt arī kādu virtuālo mašīnu, vai arī kādu citu emulatoru. Tā kā atmiņa ātri paliek par mazu, disks paliek par mazu... Atmiņu arī īsti vairs šim datora modelim nevar palielināt, lielākais ko var ielikt, ir 4 Gb, tagad iekšā ir 2...
Bet ja par spēlēm, tad nē, tā man nav prioritāte. Man stāv virsū linux, un reizi pa reizei nākas piedarbināt arī kādu virtuālo mašīnu, vai arī kādu citu emulatoru. Tā kā atmiņa ātri paliek par mazu, disks paliek par mazu... Atmiņu arī īsti vairs šim datora modelim nevar palielināt, lielākais ko var ielikt, ir 4 Gb, tagad iekšā ir 2...
Vakardien paspaidīju Amazon Kindle 5.
Nu man touchscreen pietrūkst, visu laiku gribās kaut ko bakstīt ekrānā. Lapu ritināšana ērta, ar pogām labajā malā, vai arī ar pogām no menu apakšā. Liels pluss tāds, ka nevar nejauši pārtīt uz citu lapu, ja sanāk piespiesties pie ekrāna. Rakstīšana arī ir gana ērta (wifi paroles ievadīšana), kaut kas līdzīgs bija spēlītēm uz PlayStation
Pārējais viss kā jau kindlēm - grāmatas ielādējam caur calibre vai oficiālo amazon kontu, vai arī sūtam uz savu kindles epastu, un tās saņemam mājās caur internetu.
Ak jā, man šeit bija viena kļūda, kad gribējām piereģistrēt jaunu amazon lietotāju, tad izmetās kļūda par interneta pārlūkprogrammas neatbilstību drošība prasībām. Bet lietotājs tika piereģistrēts. Laikam ir jāreģistrējas no datora, un pēc tam tikai kindlē jāievada eksistējošais lietotājvārs un parole.
Mans rezumē - es tomēr paliktu pie kindle touch, bet, kindle 4 (5) arī nav nekādas vainas - ja būtu iegādājies tādu, nevis touch, tad arī īsti nenožēlotu.
Te arī kāds garāks apskats angļu mēlē - links
Nu man touchscreen pietrūkst, visu laiku gribās kaut ko bakstīt ekrānā. Lapu ritināšana ērta, ar pogām labajā malā, vai arī ar pogām no menu apakšā. Liels pluss tāds, ka nevar nejauši pārtīt uz citu lapu, ja sanāk piespiesties pie ekrāna. Rakstīšana arī ir gana ērta (wifi paroles ievadīšana), kaut kas līdzīgs bija spēlītēm uz PlayStation
Pārējais viss kā jau kindlēm - grāmatas ielādējam caur calibre vai oficiālo amazon kontu, vai arī sūtam uz savu kindles epastu, un tās saņemam mājās caur internetu.
Ak jā, man šeit bija viena kļūda, kad gribējām piereģistrēt jaunu amazon lietotāju, tad izmetās kļūda par interneta pārlūkprogrammas neatbilstību drošība prasībām. Bet lietotājs tika piereģistrēts. Laikam ir jāreģistrējas no datora, un pēc tam tikai kindlē jāievada eksistējošais lietotājvārs un parole.
Mans rezumē - es tomēr paliktu pie kindle touch, bet, kindle 4 (5) arī nav nekādas vainas - ja būtu iegādājies tādu, nevis touch, tad arī īsti nenožēlotu.
Te arī kāds garāks apskats angļu mēlē - links
Re: E-grāmatu lasītāji
Bezmaksas, vai par pavisam mazu samaksu pieejamas kindle elektroniskās grāmatas. Piedāvājums mainās katrās brīvdienās
https://www.planetebooks.net
https://www.planetebooks.net